Translate

- sursă fotografii: ANCA FLOREA - Dincolo de aproape

Biserica romano-catolica ,,Sfânta Treime"- Sibiu




LOCALIZARE: Piața Mare nr. 3, Sibiu, jud. Sibiu, România 
ANII CONSTRUCŢIEI: 1726-1733
PROGRAM DE VIZITĂ: luni - sâmbătă: 600 - 1900 
                                                  duminica: 830 - 1900


CUM AJUNG: Orașul Sibiu se află la cca  71 km de Alba Iulia,  72 km de Făgăraș,  94 km de Sighișoara,  117 km de Târgu Mureș,  118 km de Deva,  135 km de Brașov,  261 km de București.
    Acces rutier: - pe DN7 - Arad - Deva - Sebeș - Sibiu - Biserica romano-catolică ,,Sfânta Treime";
                   - pe DN7/A1 București -Pitești -RâmnicuVâlcea -Sibiu -Biserica romano-catolică Sfânta Treime;
                   - pe DN1 -București -Ploiești -Brașov -Făgăraș -Sibiu -Biserica romano-catolică Sfânta Treime; 
                   - pe DN1 Oradea -Cluj-Napoca -Turda -Alba Iulia -Sibiu -Biserica romano-catolică Sfânta Treime;
                   - pe DN14 - Sighișoara - Mediaș - Sibiu - Biserica romano-catolică Sfânta Treime.
   Acces feroviar: Cele mai apropiate gări sunt cele din oraşul Sibiu, oraș ce are are 4 gări, fiind astfel cel mai important nod de cale ferată din Transilvania. 
   

CAZARE : Cazarea în Sibiu este extrem de diversificată pentru a face faţă tuturor dorinţelor şi buzunarelor. Pensiuni, vile si hoteluri, sunt pregătite pentru a face faţă unui fluxu mare de turişti.
REPREZENTATIV: Printre clădirile din secolul al XVIII-lea situate în Piaţa Mare din Sibiu, Biserica Romano-Catolică ocupă un loc foarte important.
ÎN APROPIERE: Biserica romano-catolica ,,Sf.Treime" din Sibiu se află la o distanță de: 500 m de Catedrala “SFÂNTA TREIME”-Sibiu, 77 km de Mănăstirea COZIA80 km de SALA UNIRII - Alba Iulia, 80 km de  Schitul OSTROV74 km de Mănăstirea TURNU.

DESCRIERE:
   - Biserica a fost construită de iezuţi între anii 1726-1733,  în spiritul barocului timpuriu vienez, pe locul unde a funcţionat o farmacie. 


  - Cu toate că a fost ridicată relativ târziu, această clădire construită într-un stil baroc neostenativ, se încadrează armonic în contextul arhitectural al oraşului. Exteriorul monumentului este destul de sobru. În partea de vest biserica are un turn decroşat faţă de navă, terminat în 1738.
   - Turnul are patru nivele înalte şi o cupolă şi prezintă un gang boltit care permite accesul spre Piaţa Mică. Ceasul din turn, cu cadrane spre cele doua pieţe, datează din 1838. 

 

   - În data de 4 iulie 1726 s-a pus piatra de temelie şi, în 13 septembrie 1733, biserica a fost sfinţită de către episcopul Ardealului, baronul Georg von Zorger.


   - În interior surprindem pilaştri masivi de susţinere a bolţii.


   - Dintre elementele valoroase din interior se remarcă fresca reprezentând ,,Maria cu pruncul” ce decorează altarul principal.


  - Scaunele de mărturisire datează din vremea iezuiţilor. De asemenea, valoroase sunt vitraliile executate în anul 1901 la Budapesta.
                  




   - Altarele laterale datează în cea mai mare parte încă din perioada de construcţie a bisericii. Altarul Sfântului Iosif nu a suferit nici o modificare, pictura lui datând tot din acea perioadă. Demne de menţionat sunt confesionalele baroce care datează din secolul al XVIII-lea. 

   - Iniţial, interiorul biserici nu era pictat şi geamurile aveau sticlă incoloră, aşa încât biserica era, probabil, mult mai luminoasă decât astăzi. Vitraliile colorate au fost inserate abia la începutul acestui secol.





   - Orga actuală a bisericii, aflată sus, înspre ieşirea din biserica, instalată în anul 1860, a fost construită de constructorul de orgi Karl Hesse din Viena.


   - Ar mai fi de menţionat că, în curtea interioară a casei parohiale, se află statuia Sfântului Martir Johannes Nepomuk care, iniţial, stătea în faţa bisericii, în Piaţa Mare. În anul 1948, puterea comunistă a îndepărtat statuia. Timp de decenii, aceasta a zăcut în curtea Muzeului Brukenthal până ce, în anul 1987, în urma insistentelor actualului paroh, a fost restaurată şi instalată în curtea casei parohiale.

Un comentariu:

. spunea...

Mulțumesc pentru tot Dr. Ellen! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să mai depună acte de divorț și lucrurile stau mult mai bine. După cum ai spus, tot procesul de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care a creat probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu și acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață cu oricine se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , o puteți contacta pe Dr Ellen pe WhatsApp +2349074881619
Ea este competentă în următoarele vrăji:
* vrăji de dragoste
* vrăji de căsătorie
* vrăji de bani
* vrăji de frumusețe
* Vrăji de noroc
* Vrăji de atracție sexuală
* Vrăji de vindecare a SIDA
* Vrăji de loterie
* Blestemele elimină imediat vrăjile
* Vrăji de protecție
* Vrăji de loterie
* Vrăji norocoase
* Vraja de fertilitate
* Inel de telekineză 💍
E-mail: ellenspellcaster@gmail.com
Whatsapp +2349074881619