Translate

- sursă fotografii: ANCA FLOREA - Dincolo de aproape

Muzeul Cinegetic Posada


ADRESA: Comarnic, Posada, nr.11, jud. Prahova, pe DN1
TELEFON: 0244.310.981
ANUL ÎNFIINȚĂRII: Muzeul a fost inaugurat în data de 26 noiembrie 1996 ca secție a Muzeului Național Peleș. 
CUM AJUNG: Muzeul Cinegetic Posada se află la o distanță de:   2 km de Comarnic,  6 km de Sinaia, 18 km de Bușteni,  29 km de Predeal,  48 km de Râșnov,  51 km de Brașov,  51 km de Ploiești,  58 km de Bran,  59 km de Poiana Brașov,  90 km de Cheia,  106 km de București,  192 km de Sibiu,  228 km de Bacău.
   Acces rutier: - pe DN1 București (A1) - Ploiești - Câmpina - Sinaia - Muzeul Cinegetic Posada;     
                         - pe DN1 Cluj-Napoca - Alba Iulia - Sibiu - Făgăraș - Brașov Sinaia -Muzeul Cinegetic Posada;
                         - pe DN7 București - Tărtășești, DN71 - Târgoviște - Sinaia - DN1 - Muzeul Cinegetic Posada;
                     - pe DN73 Pitești - Rucăr - Bran - Râșnov, 73A Râșnov - Predeal, DN1Predeal -Sinaia Muzeul Cinegetic Posada.                                                
    Acces feroviar: Cea mai apropiată gară este cea din Comarnic, dar există și o haltă în Posada.


PROGRAM DE VIZITĂ:  LUNI - închis,    MARȚI - DUMINICĂ – orele 9-17
TARIFE:  Vizitarea parterului - Preșcolari, elevi, studenți și pensionari = 7 lei
                                                   - Adulți = 10 lei
                  Vizitarea parterului, etajul 1 și etajul 2 - Preșcolari, elevi, studenți și pensionari = 10 lei
                                                                                 - 
Adulți = 15 Ron
                  Taxă fotografiere: 25 lei/ aparat
CAZARE : Cazare se poate găsi în Comarnic și Sinaia.
REPREZENTATIV: Cu siguranță veți fi surprinși să constați ideile noi, materiale și mijloacele tehnice moderne utilizate la reamenajare dar și atmosfera ambientală plăcută de prezentare a colecției de exponate: de la impresionanta colecție de trofee (2400 de piese) la opere de artă, obiecte cu specific vânătoresc sau utilitate vânătorească, arme specifice diverselor etape ale evoluției umane.
                  Existența valoroaselor colecții aflate în depozitele Complexului muzeului premiate la expoziții naționale și internaționale au impus înființarea acestui muzeu.  
ÎN APROPIERE: Muzeul Cinegetic Posada se află la o distanță de: 12 km de Castelul PELEŞ, 11 km de  Mănăstirea SINAIA, 15 km de Mănăstirea ÎNĂLȚAREA DOMNULUI-Cota100019 km de telecabina  BABELE-SFINXUL-Platoul Bucegi,  19 km de Castelul CANTACUZINO,  20 km de Sinaia-COTA 1400,  44 km de Centrul de ECHITAȚIE Diana, 51 km de Cetatea RÂȘNOV, 52 km de Peștera CETĂȚII (Fundata)56 km de Cetățuia BRAȘOVULUI59 km de Castelul BRAN60 km de telecabina Poiana Brașov-Vf. Postăvaru67 km de Schitul BRAN69 km de Cetatea țărănească PREJMER82 km de Peștera DÂMBOVICIOARA90 km de Mănăstirea CHEIA, 92 km de Mănăstirea Cetățuia NEGRU VODĂ98 km de Schitul DRAGOSLAVELE, 98 km de Mănăstirea SUZANA

DESCRIERE:
Exponate parter

   - Muzeul Cinegetic al Carpaților, Posada este o secție a muzeului Peleș, deschis la 20 noiembrie 1996. Este destinat vânătorii și are o colecție valoroasă de trofee, medaliate în țară și peste hotare. Muzeul prezintă în mod sistematic potențialul cinegetic al Carpaților Românești. 
           

   - Centrul de interes al acestei expoziții îl ocupă etalarea de trofee, pe specii, după criteriul importanței cinegetice și spectaculozității lor ( capra neagră, căprior, cerb comun, cerb lopătar, mistreț, urs, lup, vulpe, pisica sălbatică și râsul, muflon).




   - Cel mai vechi trofeu din muzeu aparține unui vânător sas, din anul 1934, fiind un exemplar de Capră Neagră din Munții Făgăraș.


   - Nu puteau lipsi din muzeu, obiectele tradiționale vânătorești: sulițe și arbalete – din secolul XVII-lea, flinte, săbii, arme de la 1600, puști de vânătoare moderne, carabine, cuțite, tot arsenalul de arme folosite de-a lungul timpului pentru vânătoare.

- Corul Vânătorilor compus de Carl Maria Friedrich Ernst von Weber (1786 – 1826) -
                  
   - Cam pe la jumătatea expoziției  este o mică colecție de unelte de vânătoare ce a aparținut lui Mihail Sadoveanu, cunoscut drept un vânător pasionat. 




Permis de vânătoare - Mihail Sadoveanu

   - La sfârșitul turului, la parter, sunt expuse păsări răpitoare de interes cinegetic precum: bufnița, dropia, corbul, cocoșul de munte, fazanul și câteva păsări de apă, caracteristice Deltei Dunării.



               
   - Aceste specii sunt prezentate prin intermediul dioramelor, exact ca în mediul lor natural, precum cele expuse în muzeul Antipa din București. Fiecare având o hartă în care se prezintă aria de răspândire a fiecărei specii, iar în unele cazuri și toponimele derivate din numele lor popular de pe teritoriul României, iar, unde s-au găsit fosile aparținând strămoșilor speciilor respective, este arătat și locul.





Medalii obținute în țară și peste hotare.


Exponate etaj 1

   - Și aici, centrul de interes îl ocupă etalarea de trofee.


   - Deosebită este și o dioramă din Delta Dunării, bine realizată, cât și camera dedicată deltei unde găsim exponate deosebite, specifice zonei.


               
 - Exponate etaj 2 -

   - La etajul doi, găsim câteva exponate specifice Africii. 



   - Ani și recorduri, specii și comportamente ale acestora, arealuri de mișcare a vânatului, diplome și multe alte date despre tot ce înseamnă fauna cinegetică, de la malul Mării până în Câmpia Banatului sau de pe malurile și din Delta Dunării până în vârf de munte, sunt redate cu plăcere vizitatorului, făcând din Muzeul Cinegetic al Carpaților ,,Posada" un adevărat sanctuar al trofeelor vânătorești.

Un comentariu:

Unknown spunea...

UNUL DIN CELE MAI FRUMOASE ŞI MAI DOTATE MUZEE CINEGETICE(DACĂ NU UNICUL) DIN EUROPA.DACĂ AI MERS PE VALEA PRAHOVEI ŞI NU AI VIZITAT MUZEUL CINEGETIC DE LA POSADA E CA ŞI CUM NU AI VIZITAT CASTELUL PELEŞ.