Translate

- sursă fotografii: ANCA FLOREA - Dincolo de aproape

Complex turistic Borşa - TelescaunLOCALIZARE: Borşa, jud. Maramureş, România
TELEFON: Salvamont - 0724-212582, 0262-342322 

CUM  AJUNG:  Complexul Turistic Borşa este situat la 10 km de centrul oraşului Borşa,   79 km de Vatra Dornei,  92 km de Câmpulung Moldovenesc,  103 km de Bistrița,  125 km de Gura Humorului,  148 km de Baia Mare,  159 km de Suceava,  558 km de București.
    Acces rutier - pe DN17 - Suceava - Gura Humorului - Câmpulung Moldovenesc - Iacobeni, DN18 - Iacobeni - Cârlibaba - BorșaComplex turistic Borşa;
                          - pe DN18 - Baia Mare - Sighetul Marmației - Borșa Complex turistic Borşa;
                      - pe DN15 Piatra Nemț - Bicaz - Poiana Largului, DN17B Broșteni - Vatra Dornei, DN17 Vatra Dornei - Iacobeni - Cârlibaba - Borșa - Complex turistic Borşa;
                          - pe DN17C - Bistrița - Năsăud - Moisei, DN18 - Moisei - Borșa - Complex turistic Borşa
     Acces feroviar -  Cea mai apropiată gară este la Vişeu de Sus, de aici turiştii putând lua microbuzele care ciculă regulat spre Borşa.  
                            

PROGRAM TELESCAUN: luni - duminica: 900- 1700 
CAZARE: Posibilităţile de cazare sunt multiple şi variate, atat în cadrul complexului turistic cât şi în localitatea Borşa (peste 100 de pensiuni şi hoteluri)
REPREZENTATIV: Staţiunea balneoclimaterică Borşa se află în nordul României, în judeţul Maramureş, la poalele Munţilor Rodnei la 850 m altitudine. 
                 Complexul este un loc ideal de petrecere a vacanţelor atât vară (se pot practica drumeţiile existând în acest sens poteci marcate) cât şi iarna stratul de zăpadă menţinându-se până târziu în primăvară. Complexul este punctul de plecare pentru mai multe trasee turistice montane (Primăria Borşa a obţinut certificate de omologare a opt trasee turistice. Puteţi vizita, de exemplu, Munţii Rodnei, Munţii Maramureşului, rezervaţiile Pietrosul Mare, Piatra Rea etc.). 
                    Borşa e foarte cunoscută pentru pârtiile de schi, aflate la cote de peste 1.800 şi chiar 2.000 de metri, cu lungimi de doi-trei km, de diferite grade de dificultate. Există şi o trambulină naturală (113 m) pe care se pot efectua sărituri cu schiurile.
ÎN APROPIERE: Complexul turistic Borşa  este situat la o distanță de cca: 4 km (2 km cu telescaunul) de Cascada CAILOR, 34 km de MOCĂNIŢA - Vişeu de Sus, 68 km  de Mănăstirea BÂRSANA.

DESCRIERE:

    Urcarea cu telescaunul până în Poiana Runcu Ştiolului

   - Din Complexul Turistic Borşa se pleacă cu telescaunul (construit 1982, 2030 m lungime, 2 locuri pe scaun) până aproape de Stână, beneficiind de o superbă panoramă. Traseul  durează  17 minute şi se ajunge la o altitudine de 1.380 m. Sus, se pornesc cărări spre Cascada CAILOR, Lacul Stiol şi alte trasee. 
   - Bine de ştiut este faptul că ultima cursă a telescaunului se va face la orele 1700,  deci mare atenţie să nu rămâneţi sus şi să fiţi nevoiţi să faceţi drumul înapoi pe jos, fără să aveţi asta în plan. Telescaunul nu va pleca dacă grupul de persoane nu va depaşi 10-15 persoane, aşa că e posibil să fiţi nevoiţi să aşteptaţi pâna se adună mai mulţi turişti.
   - Când nu e zăpadă, drumul se poate parcurge şi pe jos, pe sub stâlpii telescaunului. Iarna e mai dificil.


   - Complexul Borșa dispune de o stâna de oi proprie, de ocrescătorie de văcuţe şi de o păstrăvărie. Turiştii doritori de experienţe tradiţionale pot lua parte la activităţile zilnice ale stânei tipic maramureşene.             

                    
   - Cea mai mare avere pe care o are localitatea Borșa se găsește în frumusețile naturale, în măreția munților și frumusețea traseelor turistice, în susurul apelor, în sălbăticia peisajului, în rezervațiile naturale, în raritățile faunistice, în zăpezile așezate parcă pentru eternitate. Perioada propice practicării sporturilor de iarnă în această zonă începe în primele zile ale lunii decembrie și ține cam până la jumătatea lunii mai (în anii cu căderi masive de zăpadă), grosimea medie a stratului de zăpadă fiind de 50-120 cm. Pârtiile și instalațiile de cablu sunt supravegheate permanent de serviciul Salvamont. În complex există și puncte de închiriere a echipamentului de schi.

9 comentarii:

Unknown spunea...

Buna. ce pret se practica la telescaun??? urcare, urcare-coborare??

Rent a car Bucuresti spunea...

Cu siguranta nu m-as plictisii niciodata de aceasta zona minunata.

Unknown spunea...

10 RON urcarea si 10 RON coborârea.

Unknown spunea...

10 RON urcarea si 10 RON coborârea.

PAUNITA spunea...

Ceva reduceri pentru grupuri? Aveți idee?

Bucureşti Aeroportul Otopeni spunea...

Închirieri auto ieftine Bucuresti Aeroport
Termeni si conditii
Rentalcargroup.com lucrează cu multe agenții de închirieri auto mari și mici, fiecare companie de închirieri auto având propriile termeni și condiții. Vă recomandăm să citiți întotdeauna și să verificați cu atenție termenii detaliați înainte de a vă rezerva o mașină. Centrul nostru de apeluri este disponibil 7 zile din 7, prin telefon sau prin chat, iar în cazul în care aveți nelămuriri cu privire la termeni, suntem bucuroși să vă ajutăm.
Taxe de drum în Bucuresti Aeroport
În multe orașe și țări aveți drumuri cu taxă, cele mai multe drumuri cu taxă puteți plăti cu numerar sau cu cardul dvs. de credit, totuși unele companii de închiriere de mașini oferă dispozitive electronice de taxare, în funcție de agentul de închiriere auto, prețul acestui dispozitiv de taxare este inclus în leasing Prețul sau nu, în termenii detaliți ai fiecărui agent de închirieri auto puteți găsi aceste informații. Dispozitivul electronic de taxare permite plata automată a tuturor taxelor datorate pentru trecerea prin orice barieră electronică de taxare, când ajungeți la biroul de închirieri auto puteți activa acest dispozitiv de taxare și cheltuielile cu taxele vor fi plătite automat în cartea dvs. de credit.
Libertatea de a vă deplasa unde doriți cu o mașină de închiriat
O mașină de închiriat vă oferă libertatea de a vă deplasa oriunde doriți sau de a vă opri pentru vizitarea obiectivelor turistice atunci când doriți. Totul este mai comod și puteți conduce ori de câte ori doriți, fără a fi nevoie de autobuze sau trenuri. Rețineți că regulile de trafic trebuie respectate în orice moment.
O mașină de închiriat pentru fiecare ocazie
Doar pentru o vizită sau pentru ședință cu colegii; Există mai multe tipuri de mașini de închiriat disponibile pentru dvs. Putem furniza o mașină de închiriat pentru o persoană sau chiar pentru 9 persoane. Mașini economice ieftine sau mai multe mașini exclusiviste; Va exista întotdeauna mașina potrivită pe care să o alegeți.
Cerințele de vârstă pentru a închiria o mașină în Bucuresti Aeroport
Majoritatea agenților de închirieri auto vă permit să închiriați o mașină când aveți 21 de ani, totuși o taxă pentru șoferii tineri va fi aplicabilă până la 24 de ani și, în mod normal, cu 21 de ani, puteți închiria doar mini în categorii compacte. Vârsta maximă pentru închirierea unei mașini este de 75 de ani, însă depinde de agentul de închiriere auto. Vă sfătuim să verificați termenii și condițiile detaliate pentru fiecare agent de închiriere auto

Ne bucurăm că aţi ales Bucureşti, capitala României, drept destinaţia călătoriei dumneavoastră. Biroul Sixt Rent a Car, situat în incinta Aeroportului Henri Coandă Otopeni, coordonat de către Branch Manager Alexandra Sârbu, vă stă la dispoziţie 24/7 pentru alegerea automobilului de care aveţi nevoie pentru deplasare, pe toată durata sejurului.

Alege cu ajutorul Sixt Rent a Car, autoturismul potrivit pentru transferul spre oraş, pentru a explora străzile bucureştene şi vizitarea obiectivelor turistice precum Centrul Istoric, Arcul de Triumf, dar şi pentru a face o escapadă la poalele Munţilor Carpaţi.

Închiriază o maşină de la Sixt Rent a Car şi bucură-te de o mini-vacanţă la deschiderea sezonului estival în partea de nord a staţiunii Mamaia, într-un mod accesibil şi comfortabil, doar cu ajutorul Sixt.

Inchirieri auto Bucureşti Otopeni

Colaboram cu majoritatea companiilor de închirieri in Bucuresti Otopeni Aeroport (OTP), inclusiv Alamo, AutoBoca, Autonom, Avis, Budget, Direct Rent, Enterprise, Europcar, Firefly, Global Rent a Car, Hertz, InterRent, Klass Wagen, Premium Rent, Sixt, Thrifty. Indiferent de ce căutaţi, putem obţine la cel mai bun tarif.

inchirieri auto otopeni spunea...

Foarte bune recomandarile pentru inchirieri masini.

Unknown spunea...

Cum ajung din complex spre centru Borsa dacă nu am mașină.

Unknown spunea...

Foarte frumos dar stiti daca s-a schimbat pretul la telescaun???