SCHIT DE MAICI
ADRESA: loc.
Şimon, com. Bran, jud. Brașov, România
TELEFON: 0724828095
MAIL: schitulbran@gmail.com
SITE oficial: http://www.schitulbran.ro/
ANUL ÎNFIINȚĂRII: 2006
HRAM: ,,Soborul Sfinţilor 12 Apostoli” (30
iunie) - Biserică
,,Duminica Sfintelor Mironosiţe” - Paraclis
MOAȘTE: Sf. Sfinţit Mucenic Teodosie de
la Brazi şi ale Sfinţilor Cuvioşi Mucenici din Sinai
CUM AJUNG:
Schitul
Bran se află la o distanță de: 6 km de Bran, 19 km de Rașnov,
31 km de Brașov, 61 km de Câmpulung, 113 km de Pitești, 117 km de Ploiești, 144
km de Sibiu, 172 km de București.
Acces rutier: - pe DN73 Brașov – Râșnov - Bran - *stânga spre satul Șimon - Schitul Bran;
- pe DN1 Sibiu -Făgăraș -Șercaia, DN73A Șercaia -Zărnești, DN73 Tohanul
Nou -Bran -*stânga spre satul Șimon - Schitul Bran;
- pe DN73 Câmpulung - Rucăr -
Moieciu - *dreapta spre satul Șimon - Schitul Bran.
*spre satul Șimon (drum
asfaltat), la indicator stânga pe Valea Tisei -drum forestier (accesibil) la Schitul Bran.
Acces feroviar: Cea mai apropiată gară este cea din Brașov. Din
Brașov sunt microbuze pre Bran.
CAZARE: Zona fiind una preponderant turistică, există multiple și variate oferte de cazare.
REPREZENTATIV: Schitul Bran se află la o altitudine de 997 metri, înconjurat de o priveliște de vis.
Schitul se află pe locul unde ostașii români și-au dat viața în lupta de rezistență ce au avut loc pe Culoarul Rucăr-Bran, în cadrul Primului Război Mondial.
Schitul se află pe locul unde ostașii români și-au dat viața în lupta de rezistență ce au avut loc pe Culoarul Rucăr-Bran, în cadrul Primului Război Mondial.
ÎN APROPIERE: Schitul Bran se află la o distanță de: 8 km de Castelul BRAN, 21 km de Cetatea RÂȘNOV, 23 km de Peștera CETĂȚII (Fundata), 24 km de Centrul de ECHITAȚIE Diana, 29 km de Peștera DÂMBOVICIOARA, 31 km de telecabina Poiana Brașov -Vf. POSTĂVARU, 32 km de Biserica Sf. Bartolomeu-Brașov, 36 km de Cetățuia BRAȘOVULUI, 46 km de Schitul DRAGOSLAVELE, 49 km de Castelul CANTACUZINO, 49 km de telecabina Babele-Sfinxul-Platoul BUCEGI, 52 km de Mausoleul MATEIAȘ, 53 km de Cetatea țărănească PREJMER, 56 km de Castelul PELEŞ, 56 km de Mănăstirea SINAIA, 57 km de Mănăstirea NĂMĂIEȘTI, 65 km de Sinaia - COTA 1400, 67 km de Muzeul Cinegetic POSADA, 67 km de Mănăstirea ÎNĂLȚAREA DOMNULUI-Cota1000, 70 km de Mănăstirea Cetățuia NEGRU VODĂ, 71 km de Cetatea FĂGĂRAȘ, 84 km de Mănăstirea CHEIA, 85 km de Mănăstirea BRÂNCOVEANU (Sâmbăta de Sus), 92 km de Mănăstirea SUZANA, 97 km de Cetatea RUPEA.
DESCRIERE:
- Schitul Bran se află la o altitudine de 997 metri. Este aşezat într-o zonă de un pitoresc aparte, oferind o impresionantă panoramă asupra celor patru importante obiective turistice care îl înconjoară: Masivul Piatra Craiului, Masivul Bucegi, Masivul Postăvaru şi Măgura Codlei.
- În afara îndeletnicirilor specifice traiului monahicesc, obștea Schitului Bran este angrenată în activități culturale precum și în felurite acțiuni caritative.
- Slujbele și rugăciunile se înalță zilnic către cer. Conform rânduielii locului, în incinta așezământului este oprit consumul de carne.
- În biserică se află racla de lemn cu părticele din Sfintele Moaște ale Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie de la Brazi și ale Sfinților Cuvioși Mucenici din Muntele Sinai.
- Pentru jertfa ostașilor români în lupta de rezistență ce au avut loc pe Culoarul Rucăr-Bran, în cadrul Primului Război Mondial, lor a fost înălţată şi o troiţă comemorativă, în imediata vecinătate a bisericii.
- O parte a ansamblului monastic se află în construcție. Au fost incluse spaţii destinate amenajării unor ateliere de iconografie și sculptură în lemn, dotările necesare fiind deja achiziţionate. Biblioteca schitului însumează la ora actuală 2.000 de volume (teologie, filosofie, istorie, memorialistic, literatură română și universală).
- Din curtea mănăstirii priveliștea din jur este impresionantă!
Este important de notat ca multe dintre informatiile oferite in articol sunt demult inactuale. Astfel, schitul a fost ridicat inca din anul 2013 la rangul de manastire, functionand de atunci sub titulatura oficiala de Manastirea Bran. Noua sa adresa electronica este manastireabran@gmail.com . Puteti accesa detalii serioase si la zi pe site-ul oficial www.manastireabran.ro
RăspundețiȘtergere